big smile no teeth

Two roads diverged in a wood, I took the one less traveled by, and that has made all the difference

Khurafat – Perjanjian Syaitan


mendebarkan..

selalunya selepas menonton filem di panggung, aku akan banyak komen tentang filem tersebut. tapi untuk filem ni, aku rasa tiada apa untuk aku komen.. melainkan, awesome!

masih ingat, filem seram yang mencatatkan jumlah kutipan tertinggi adalah filem JPB (jangan pandang belakang) pengarah Ahmad Idham.. selepas dari kejayaan filem ni, bersusun penerbit dan pengarah keluarkan filem-filem bergenre seram, tapi tiada satu pun yang boleh beri impak yang sama seperti JPB (impaknya tidak lah hebat mana, tapi mungkin di saat tu filem ni yang terbaik)..aku lihat begini, bila filem itu datang dari pengarah yang sama, ideanya seolah-olah sama seperti filem-filem seramnya sebelum ni..

Tahniah kepada pengarah muda, Syamsul yusof yang juga pelakon utama filem ni. Khurafat- filem seram ni bagi aku ideanya Fresh. mendebarkan.. dan sangat recommend untuk anda ke pawagam tengok filem ni..

Catatan : ada yang membandingkan filem ini dengan kejayaan Ngangkung, tapi kena ingat bahawa kedua-dua filem ini adalah dari genre berbeza.. oleh itu, kita kena lihat dari sudut pandang genre tersebut, iaitu bagi genre seram..

Catatan : tidak hairan kalau filem ni jadi fenomena..

Catatan : Baru-baru ni lihat filem Setem arahan Khabir Bhatia di Astro (sebelum ni pernah lihat Setem di pawangam).. rasanya filem ini juga salah satu karya terbaik..

Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: