big smile no teeth

Two roads diverged in a wood, I took the one less traveled by, and that has made all the difference

season of the witch


Zaman kegelapan

dah lama bercadang nak tengok filem ni, tapi asyik bertangguh.. semalam, sempat curi masa tengok kisah ahli sihir ni.. rating filem ni kalau lihat kat imdb.com tidak lah tinggi sangat, 5.7/10, rating tak tinggi ni mungkin disumbang oleh jalan cerita yang simple sahaja, straight forward dan tak perlu banyak fikir atau main puzzle macam filem Inception (berasap kepala nak fahamkan filem ni, hehe).

setakat 7 Jan, filem ni Box office no.3 kat US.. so not bad sebenarnya filem ni. bagi aku sendiri, kisah dia agak menarik juga.. di mana mengisahkan pengembaraan 6 orang (termasuk pahlawan (Nicolas cage) dan (Ron Perlman – Hellboy),  seorang paderi, pemuda, dan penunjuk arah) membawa seorang gadis (Claire Foy) yang dituduh sebagai ahli sihir ke suatu tempat untuk dibicarakan. sepanjang perjalanan tu ada banyak perkara yang berlaku dan menyebabkan kematian seorang demi seorang. berjaya atau tidak mereka sampai ke tempat tu? adakah perempuan comel bermata biru itu adalah ahli sihir? siapa yang akan mati? yang ni anda kena pergi tonton sendiri..


filem ni rupanya dipetik dari kisah Novel

Catatan : filem ni hidup sebab lakonan, Nicolas Cage dan Ron Perlman ni, sebab diorang, watak hero tu hidup dalam filem ni. dan sebab diorang aku bagi 3.5/5 bintang untuk Season of The Witch..

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: