big smile no teeth

Two roads diverged in a wood, I took the one less traveled by, and that has made all the difference

paranormal activity 2


lepas menonton filem ni semalam aku baca balik review dalam imdb.com, ramai yang kata filem ni adalah sekuel daripada filem Paranormal Activity 1 (diorang panggil P.A original, yang ni aku tak tengok lagi). ada yang bagi komen positif, begitu juga yang tidak.. kalau anda bercadang untuk tonton filem seram, automatik kena setkan minda bahawa filem seram selalunya mempunyai jalan cerita yang agak perlahan..

filem ni, aku andaikan begini, katalah kita ada jiran.. setiap malam jiran kita diganggu dengan bunyi-bunyi, barang jatuh, mainan bergerak sendiri, dan perkara-perkara mistik lain. hinggalah jiran kita mengambil keputusan untuk pasang CCTV di setiap bahagian dalam/luar rumah.. Maka bermulalah rakaman CCTV yang mana CCTV telah capture beberapa perkara mistik yang berlaku dan kita antara seorang saksi yang menyaksikan rakaman CCTV tersebut.. begitulah keseluruhan filem ni.

siapa yang kena dan hilang? siapa sebenarnya yang jadi hantu? yang ni anda kena tonton sendiri.. kalau filem ni ada tag ‘Based on true story’ rasanya lebih menarik.. btw, aku bagi 2.5 bintang untuk Paranormal Activity 2

Catatan : planning nak tengok Season of the Witch.. TGV The Mines belum mula tayangkan lagi filem ni..

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: